[Szczecin] Mieszkanie, 62 m2

klient: 2 + wielki pies

charakterystyczna potrzeba: odporność na zwierzaka

powierzchnia: 65 m2

projekt wykonawczy 2015

Wnętrza mieszkania, w którym żyli jego właściciele zaczęły znacząco negatywnie wpływać na ich codzienne samopoczucie. Do tego jeden z ważniejszych lokatorów – sporych rozmiarów Pies Bruno – zdążył przez dwa lata użytkowania tego mieszkania doprowadzić większość ścian do ruiny.

Nadszedł czas na zmiany!

Zaproponowaliśmy zmiany w układzie funkcjonalnym – w przedpokoju powstały szafy, które wydzieliły przedpokój i nadały ramy salonowi. Bruno otrzymał porządne miejsce do spożywania posiłków.

W salonie otworzyliśmy wnętrze na ogród, a po środku znalazło się miejsce na biokominek.

Sypialnia i pokój dziecięcy oddają ducha właścicieli – z głową w chmurach, a panelowa zabudowa pozwala spać psu w ulubionej dla niego pozycji, łapami do góry. Teraz gdy pobrudzi ścianę, znacznie łatwiej jest usunąć „odciski” ze zmywalnej powierzchni.

Najbardziej bolesne, z uwagi na dotychczasową czerwono-czarną kolorystykę,  dla Właścicieli pomieszczenie – łazienka miało być oazą spokoju. Krzykliwe zestawienie zastąpione zostało łagodnymi barwami – teraz można się tam rzeczywiście zrelaksować prawie jak w naturalnym środowisku!